ROC De Leijgraaf aan de slag met NL247

Cursisten inburgering van ROC De Leijgraaf in Veghel krijgen les met NL247. De meeste cursisten zijn ruim een jaar in Nederland en bereiden zich voor op het inburgeringsexamen.

Docente Cothea van Gils verdeelt de klas in twee groepen. De ene groep werkt zelfstandig de andere met docent. Er is een vrijwilligster aanwezig die de cursisten die zelfstandig werken verder helpt. Als eerste worden de leerdoelen van het thema besproken. Wie heeft er al ervaring met het thema? Vervolgens wordt de woordenlijst doorgenomen. Veel cursisten hebben vooraf al naar de woordenlijst gekeken en de woorden in de eigen taal erbij geschreven.

IMG_3474

De leestekst gaat over ‘brandinstructie’. Omdat de leesteksten in NL247 direct uit de praktijk komen sluiten ze ook aan bij wat de cursisten om zich heen zien. De tekst wordt gelezen en de vragen worden beantwoord en nabesproken. Dan bekijken de cursisten de brandsinstructie die in het lokaal hangt. Samen bespreken de cursisten of ze alles begrijpen en of ze nu precies weten wat ze moeten doen als er brand zou uitbreken. Ook het begrip ‘verzamelplaats’ wordt besproken en de cursisten spreken af in de pauze op het schoolplein te kijken waar die is.

IMG_3477

IMG_3483

IMG_3478

Na de pauze gaat de groep aan de computer werken. De cursisten werken zelfstandig. Als ze een woord niet begrijpen kijken ze in de woordenlijst van het programma. Sommige cursisten zoeken woorden ook op in Google Translate, op de telefoon of op een ander venster in hun beeldscherm. Aan het einde van de les is een aantal cursisten nog zo druk met de e-learning dat ze niet willen stoppen. De e-learning van NL247 is overal te gebruiken dus als ze willen kunnen ze thuis meteen weer verder werken.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.