Blijf Leren Online – Blended learning voor cliënten Blijf Groep

Blijf Groep is een organisatie die helpt om huiselijk geweld te stoppen. Blijf Groep wil haar cliënten zelfstandig, zelfverzekerd en zelfredzaam maken. Daarom wil ze de cliënten leren praktische problemen op het gebied van financiën, huisvesting, verblijfsstatus, werk en ouderschap zélf op te lossen. Vaak spelen deze problemen een rol bij het ontstaan en voortduren van het geweld, en belemmeren ze in grote mate het oplossen van het geweldsprobleem. Een toekomst zonder geweld is veel moeilijker als er bij voortduring sprake is van financiële afhankelijkheid, sociaal-maatschappelijke afhankelijkheid of afhankelijkheid vanwege verblijfsstatus.

Blijf Groep is een samenwerking met ITpreneurs aangegaan en daaruit is het programma Blijf Leren Online ontstaan. Het is een blended learning- programma. Blended learning gebruikt multimediale technologie om praktische vaardigheden op een plezierige, efficiënte en effectieve manier aan te leren. Het programma bestaat uit animaties, e-learning, taaloefeningen en portfolio-opdrachten. Er zijn drie modules ontwikkeld: Geld, Werk, en Contact.   Met het laagdrempelige, online leerprogramma kunnen cliënten zelfstandig aan de slag. De hulpverleners houden zo meer tijd over voor hun kerntaak: het stoppen van huiselijk geweld.

Schermafbeelding 2014-11-11 om 15.20.34

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Burgerschap, Onderwijs, Taal, Werk met de tags , . Bookmark de permalink.