Cursisten van ROC Nijmegen enthousiast over NL247

Cursisten van ROC Nijmegen gaan het inburgeringsexamen doen volgens de nieuwe wet. (de inburgeringswet van 2013) Om zich hierop voor te bereiden werken ze met NL247, het nieuwe programma van ITpreneurs.

Met NL247 werken de cursisten aan de Nederlandse taal van niveau A1 naar A2. Daarnaast worden ze met het programma voorbereid voor het examen. Het programma bestaat uit e-learning, oefenboeken voor tijdens de groepslessen en praktijkopdrachten. Alle oefeningen zijn ontwikkeld volgens de beproefde ITpreneurs methode. NL247 is, vanwege het contextrijke karakter uitermate geschikt voor laagopgeleide deelnemers.

De cursisten van ROC Nijmegen zijn enthousiast over de e-learning. Ze oefenen met de veertien thema’s binnen de modules dagelijks leven, opleiding en werk.

Suzanne Kregting, docent NT2: “Fijn aan NL247 vind ik dat de cursisten in de e-learning de examenonderdelen lezen, luisteren en schrijven ook apart kunnen oefenen.”

Ieder thema begint met een film en eindigt met een toets. Zo kan de docent goed in de gaten houden hoe het met de voortgang van de deelnemer gaat.

Tijdens het lesbezoek begonnen de cursisten individueel aan de e-learning in het computerlokaal. Daarna hadden ze pauze en vervolgens groepsles.

In de groepsles gingen de cursisten samen aan de slag met aanvulzinnen. Samen bespreken ze de zinnen en de mogelijke antwoorden. De groepsdocent: “Meestal wissel ik tijdens de groepsles af tussen de schrijfopdrachten en spreekopdrachten, dat werkt heel goed.”

De oefenboeken voor de groepslessen bevatten leesteksten, formulieren, grammatica, spreekopdrachten en schrijfopdrachten. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor de uitspraak.

Suzanne: “Het nieuwe examen is wel moeilijker dan het oude, maar onze eerste laagopgeleide deelnemer is vorige week in één keer voor alle onderdelen geslaagd!”

 

Voor meer informatie over NL247 kunt u gaan naar de website:  http://itpreneurs.nl/nl247/

 

Dit bericht is geplaatst in Onderwijs, Taal met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.