Rotterdamse havenmannen enthousiast aan de slag met taal

De eerste pilotgroep van medewerkers uit de Rotterdamse haven heeft de cursus “van Gesprek naar Verslag” met plezier en succes afgerond.
Van Gesprek naar Verslag is een schrijfvaardigheidsmethode, ontwikkeld in opdracht van de Gemeente Rotterdam. Doel van deze nieuwe taalmethode van ITpreneurs is dat deelnemers beter worden in het maken van gespreksverslagen.

De eerste pilotgroep heeft de training gevolgd bij de taalaanbieder Tornante trainingen uit Rotterdam. De deelnemers kregen gedurende 6 weken, 1 keer per week les op de leslocatie van Tornante Trainingen. Daarnaast maakten de cursisten huiswerk (in de vorm van e-learning) op de computer en hebben ze geoefend met praktijkopdrachten van de eigen werkvloer. Tijdens de cursus hebben de cursisten vooral geoefend met het maken van verslagen van functioneringsgesprekken, correctiegesprekken en verzuimgesprekken. Vooral het oefenen in de context van de werkvloer en de herkenbare situaties in de lesstof werd als een pre ervaren.

De cursisten vonden de cursus en lesmethode zo nuttig dat enkelen van hen ook direct hun collega’s hebben geadviseerd om de cursus te volgen. Met de methode “van Gesprek naar Verslag” voorziet ITpreneurs in een behoefte onder medewerkers binnen het lagerkader in de haven. Direct na de afronding van de eerste groep kwam er een nieuwe aanvraag voor een cursusgroep van 25 medewerkers van een grote internationale speler uit de Rotterdamse haven. ITpreneurs heeft met de afronding van de eerste pilotgroep de ontwikkeling formeel afgerond en nu is de tijd aangebroken voor de verdere uitrol van de methode in Nederland.

Je leest toch anders na zo’n cursus, en je schrijft ook anders.

Iemand die vanaf de werkvloer doorstroomt naar een leidinggevende functie moet eigenlijk gelijk dit krijgen!

Van Gesprek naar verslag bestaat uit: e-learning, oefenboeken en praktijkopdrachten. Alle opdrachten komen uit en spelen zich af in de context van de werkvloer.  
Bij de methode hoort een handzaam hulpkaartenboek waarop alle theorie over het schrijven van een verslag op een rijtje staat. Eén van de deelnemers zei: Dat boekie gaat mee naar mijn werk!  Na afloop van de pilot was er veel positieve feedback, de methode werd als leuk en nuttig ervaren.

Meer weten over van Gesprek naar Verslag? Kijk op de productpagina of neem contact op met ITpreneurs.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Onderwijs, Taal, Technologie, Werk met de tags , , , . Bookmark de permalink.